lørdag 26. april 2014

Mini-matros

 Matrosdresser er herlig retro synes jeg! Her er min versjon; mini-lekedrakt og lue etter eget design, denne gangen med matrosinspirasjon. Knappene på drakten er fra en ytterjakke jeg hadde sent på 90-tallet. Gjenbruk med andre ord ;) Settet er på god vei til å utvides med jakke og muligens også med strømper. Ideene er mange, men tiden strekker dessverre ikke alltid til. 
Tenker en liten tass kan bli fin i denne på sin første 17.mai!
Settet som vises er i str 9-12 mndr, strikket i Drops Merino Extra fine. Det ligger for salg på Eplabutikken min.


10 kommentarer:

 1. Utrolig flott sett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Stine! Det er så gøy å eksperimentere med farger og sammensetninger!

   Slett
 2. Åh, så nydelig variant av lekedrakten! Har du brukt noen bestemt oppskrift på luen?

  SvarSlett
 3. Hei Kirsti! Tusen takk for det og gratulerer så masse til deg med den lille gutten!!
  Til matrosluen har jeg brukt min egen "Prinsesselue" oppskrift med noen små forandringer. Har forminsket den litt (starter egentlig på 2-4 år), strikket brettekant og belegg i stedet for ribbekant slik at kanten skal bli stivere. Ellers har jeg fulgt oppskriften foruten i toppen, der har jeg kuttet ut "tuppen" som jentevarianten har og satt i dusk i stedet. Til slutt har jeg dampet den i fasong. :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig skjønn bukse ! Er bare fantasien som setter begrensinger her . Syns du er så flink og jeg har absolutt sansen for stilen din . Lykke til videre

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig av deg!!

   Slett
 5. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å sette i gang med litt matros-strikk. For et fint sett - dette var inspirerende! Liker at matrosuttrykket er litt dempet, slik det blir når du legger til striper og knappedetaljer i lekedressen.

  SvarSlett
 6. Så pent sagt! Jeg har sitert deg i innlegget jeg nettop skrev!

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no