mandag 8. september 2008

Made by Oldefar

Enda et gammelt møbel har funnet veien inn i stuen vår! Det er en gammel toalettkommode som min oldefar, som var møbelsnekker, har laget. Opprinnelig hørte det vaskefat og mugge til, men de er blitt borte. Toppen er i marmor og kjempetung. Den har brukket på midten og er limt, derav den synlige sprekken. Av mangel på plass hadde mamma plassert kommoden i trappegangen, helt til jeg fant ut at jeg jo hadde plass til den! Nå rommer den duker og lys, og ennå er der ledig plass i skuffene.
I dag fikk jeg endelig satt meg ned med symaskinen igjen. Fikk laget noen puter, en i julegave, og denne "amerika inspirerte" som fant veien til Storebror sin seng. Den ble jo ganske dekorativ. De isblå putene på nederste bilde laget jeg for en stund siden. Da var de helt blå, uten dekor av noe slag og etterhvert ble de ganske kjedelige. Nå har de fått gammeldagse strykemerker og blonde og passer fint i sofaen.Til slutt har jeg lyst til å vise frem mitt siste strikkeprosjekt:

Etter at jeg så disse bildene i et blad, har jeg hatt lyst på en vest i grovt strikk som jeg kan kose meg med utover høsten og vinteren. Garnet hadde jeg liggende etter et mislykket jakkeprosjekt fra i fjor, så jeg begynte å lete etter oppskrift. Lette gjennom en hel masse uten hell, så tilslutt brukte jeg opplegg og mål fra en oppskrift jeg fant, og laget min egen versjon. Den ble faktisk akkurat slik jeg ønsket meg, og har allerede vært i bruk!

Fletter på fronten, høyt bråt nede og brede bråt rundt ermhullene.
Store knapper og høy hals som kan være åpen eller knappet helt opp! Nå kan høsten bare komme!

9 kommentarer:

 1. Oioi, så flink du er å improvisere. Jeg må har oppskrift jeg :)
  Kjempeflott var den!!!
  Ha en flott mandagskveld
  *Siv*

  SvarSlett
 2. takk for en hyggelig komentar på bloggen min:)
  Så mye fint du lager

  SvarSlett
 3. Åååh, den var jo bare superfin, så flink du er! Jeg er håpløs på strikking, men får lyst til å øve, øve, øve når jeg ser inspirerende ting som dette :)

  SvarSlett
 4. Så kjekt at ting kan gå i arv!!!
  Den vesten var kjempe lekker!Klarer du virkelig å bare komponere slike selv. Det tror jeg at jeghadde hatt store problemer med å få til!!!Kanskje jeg skal prøve??
  Lekker var den værtfall!!;)

  SvarSlett
 5. Halloen. Måtte bare innom for å ønske deg en fin fin kveld:O)secrhpdr

  SvarSlett
 6. Fine nye billeder på bloggen. Flot flot.

  SvarSlett
 7. For en nydelig toalettkommode, og enda bedre er det jo at det er slekt som har laget den!
  Og vesten ble kjempefin!!!! Masse annet fint du har laget også i det siste, jeg blir rent misunnelig;-) Klem B:-)

  SvarSlett
 8. For en flott kommode !!!
  Og så moro når det er noen i familien som har laget den. Blir jo ikke bedre ;)

  Klem

  SvarSlett
 9. Flott møbel, tenk å kunne lage noe slikt...Ekstra gøy når det er oldefaren din som har laget den også.

  Flotte puter og vest også, jeg har vært og kjøpt garn til min mor, så nå er hun i full sving med å strikke flettegenser til meg...juhuuu....

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no