søndag 16. november 2008

Min nostalgiske jul

På Interiør givealongen er temaet for denne runden Nostalgisk Jul. For å hjelpe min hemmelige venn litt på vei, er jeg bedt om å si litt om hva jeg forbinder med nostalgisk jul.

Mormor har en hel kasse full av julepynt fra sin og morfars barndom. Kuler av glass i sølv, hvitt og rødt og engler med fjær. Liknende pynt finner jeg når jeg blar gjennom Jeanne d'arc livings bok "Jul i den franskinspirerte bolig". Da jeg var liten hjalp jeg mormor med å pynte juletreet. Det var alltid koselig å ta frem pynten, sirlig innpakket i silkepapir, og henge den på treet. Nå er det min sønn som ofte hjelper oldemor med juletrepyntingen.Blant min julepynt befinner det seg ikke så mye "sånn" pynt. Jeg har samlet juletrepynt opp gjennom årene, så for meg blir det nostalgisk å ta frem dette hvert år og huske på hvor den kom fra, og alle gangene den har vært i bruk. Her er det pynt i alle mulige farger. Skulle jeg begynt å samle nå ville jeg nok ha valgt litt "renere" uttrykk. Sølv og hvitt, eller sølv og rødt etc.


Disse adventslysene falt jeg for hos Låvebutikken, Christinas Interiør. Nå ligger de i skapet og venter på 1. søndag i advent! Gleder meg til å ta dem frem.


Gammeldagse papirtrykk og bånd, som vist over, er også ting jeg kommer til å ta med meg inn i julen i år. Etter snart et år med egen blogging, og ikke minst- inspirasjon gjennom lesing av andres blogger, har jeg innfunnet meg med at jeg ikke er minimalistisk av meg, og at hjemmet mitt derfor heller aldri kommer til å bli det.. Til det er jeg altfor glad i "dill og dall" detaljer (som noen her hjemme vil kalle det). Jeg gleder meg allerede til å pynte med "dill og dall" til jul!

Bilder er lånt fra Christinas Interiør og Jeanne d'arc living

1 kommentar:

  1. Adventstiden er en herlig tid, pnyte, lage julegodter og glede seg sammen med barna....Så koselige adventslys! OG hyggelig blogg. Hege

    SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no