lørdag 3. oktober 2009

Loftsfunn og loftsriving

I det siste har jeg ikke vært spesielt flink til å oppdatere bloggen. Har vært syk et par uker, og til og med en liten tur innom sykehus.. Er heldigvis på bedringens vei nå, og håper at bloggen skal bli litt mer prioritert fremover. Det er i hvertfall lov å ha et mål om å prøve...
Som nevnt før begynner vi snart diverse byggearbeider på huset. Vi skal gjøre om tørkeloftet til beboelse, bygge to takløft (arker) og lage innvendig trapp mellom loftet og leiligheten vår. Vi har holdt på i flere uker nå med å tømme alt som har vært lagret på loftet.. Noe av det helt tilbake fra byggeåret 1948.. Endelig er målet i sikte, og nå i kveld har husbonden og storebror stått med hvert sitt brekkjern og tatt ned vegger. Kommer nok tilbake med oppdateringer på dette etterhvert.Her er noe av det jeg fant i en gammel kiste som stod i en krok på loftet. Tingene har vært min oldefar sine. Han var møbelsnekker og medlem av Det Norske Arbeiderparti og Bergen Bystyre. Den brune mappen på bildet har påskriften "Norsk Møbelsnekkerforbunds 5. landsmøte 1913". Selv om den er nesten 100 år gammel er den fortsatt fullt brukbar, trykknappen virker til og med! Den lille brune boken på høyre side er "Medlemsbok for Det Norske Arbeiderparti Krigsårene 1940-1945". Den store til venstre er en takstbok. Oldefar fungerte visst som takstmann og har i denne boken notert takster etc som han har skrevet ved takssering av mange hus i Bergensområdet. Jeg kan love at takstene er i en annen prisklasse enn de er i dag! Artig lesing er det i allefall. Til slutt tok jeg med et trestempel jeg fant i samme kiste. Den lager stempel av et sjakkbrett, og har tilhørt en onkel av min morfar som var aktiv sjakkspiller.

Undersiden av sjakkstempelet, en sigareske og et trikkekort. Kr.4,50 for 10 reiser.

Denne lærkofferten er også et loftsfunn. Nå huser den en rekke barnefilmer.


Her er storebror nå i kveld- i ferd med å rive en vegg på loftet.


Til slutt måtte jeg bare ta med bilde av de nydlige blomstene jeg fikk av min kjære mann og mine kolleger, etter sykehusoppholdet denne uken.

3 kommentarer:

 1. Så leit å høre at du har vært så syk! Stakkars, håper virkelig at du er mye bedre og snart er helt frisk!

  Og det var jammen mye spennende du har funnet på loftet deres! Kan tenke meg at dere har brukt noen timer på å gå gjennom alt sammen, mange perler! Selv om det er litt styr med oppussing og arbeid hjemme, er det også litt kjekt! Håper vi får se bilder etter hvert! Ha en fin lørdagskveld:) Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Så godt på høre at du er på bedringens vei! Håper det ikke har vært noe alvorlig - og håper du hadde ett fint opphold - tiltross for at det var på sykehus!!

  Så mye fint fra loftet - skikkelig spennende med sånne gamle skatter. MOrmor hadde en stor opprenskning for noen år siden, da farmor døde ryddet de unna henens gamle hemmelighetsfulle loft og da mamma og pappa flyttet gikk de igjennom en hel haug med gamle skatter - og hvor var jeg... ? Mer opptatt av min nye skinnsofa og bombay serien.. argh.. jeg er sååå sint for at intriørinteressen kom litt for sent!!! Unforgiveable!! :-)

  Fortsatt god bedring!
  klem

  SvarSlett
 3. Hei på deg!
  Håper formen begynner å bli bedre Hilde. Kjempegøy med loftfunn da, selv om jeg kan tenke meg at det er litt av en jobb;)
  Så flink M er til å hjelpe til, gleder meg til P blir litt eldre;)
  Ha en fin fin søndagskveld!
  klem
  Nina

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no