tirsdag 21. januar 2014

Tøft til minstemann

Guttestrikkeboken er blitt en hit etter at den kom i hyllene i september. Det er så masse fint i den, en del fikk jeg prøvestrikket da jeg strikket modeller til boken, en del har jeg strikket i etterkant og fortsatt er det mye jeg har lyst til å lage. 70-talls jakken har definitivt blitt en favoritt! Enkel i snitt og utseende, men med så mange variasjoner! Denne varianten i str 1 år har jeg strikket i Drops Cotton Merino. 52 % ull og 48% bomull, en perfekt blanding for vår og sommer. Jeg ville ha en jakke som jeg kunne sette sammen med mini-lekedrakten, og denne er super. Drakten som er vist her er i str 9-12 mndr og det våkne øye vil se at den har den lyseste blåfagen fra jakken som kontrast på innsiden av buksefallen. 
Denne versjonen er jo litt typisk "gutt". Jeg ser for meg dette settet med hvite knestrømper og kanskje mørkblå sandaler til. Til jente ser jeg for meg grå bukser med en "støvlilla" eller gammelrosa jakke og hvite knestrømper og sandaler. Her er det bare å sette igang med strikkingen!
Hva tror dere?9 kommentarer:

 1. Det er et lekkert sett du har laget Hilde.

  SvarSlett
 2. Kjempefint med jakken til! Herlige farger:) Jeg har kjøpt garn til lekedrakten i str nyfødt og skal i gang med den, og får jeg jeg guttestrikkeboka til bursdag ser jeg ikke bort i fra at jeg strikker jakken også:)

  SvarSlett
 3. Både bukse og jakke var kjempefine :) Eg likte godt at du har brukt den ljose blåfargen på innsida av beinet, artig effekt!

  SvarSlett
 4. Tusen takk alle tre! Så gøy at du skal strikke lekedrakten Kristi.

  SvarSlett
 5. Kjempe fint sett! Den lekedrakten er utrolig fin, hadde jeg bare ikke hatt så mange mønstre :/

  SvarSlett
 6. Denne blir flott både til gutter og jenter!!! Og jeg liker detaljer veldig godt, så kontrastfarge inni bena er en spennende måte å plukke opp fargen fra jakka! Nydelig design! Som så mye annet fra deg:) Tusen takk!

  SvarSlett
 7. Nydelig sett i kjempe fine farger.

  SvarSlett
 8. Fantastisk fint . Fikk lyst å strikke jakken til gutten min . Butikkene her i Trondheim fører ikke garnet så jeg må bestille på nett . Tror du at du kunne fortelle hvilke farger du har brukt ? Når jeg er inne på fargekartet og ser så kjenner jeg ikke fargene helt igjen ...

  SvarSlett
 9. Hei Ullnøstene. Fargene er om jeg ikke husker feil nr 16 jeansblå og nr 08 marineblå. Begge i Drops Cotton Merino. Lykke til med strikkingen!

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no