onsdag 29. februar 2012

Skuddårsfrieri


I gamle dager var skuddårsdagen den eneste dagen en kvinne kunne fri. Mannen kunne fri hvilken dag som helst... 

Skuddårsfrieri er fortsatt populært, og det var på denne dagen i 2004 at jeg benyttet meg av muligheten og fridde til min kjære. Han ble nok noe satt ut, men svarte "Ja"! Godt var det, for i følge gamle skikker kunne mannen ikke svar nei uten å betale bot, - på tolv par hansker. Hanskene skulle skjule kvinnens manglende forlovelsesring. 

Vi giftet oss i juni 2005. Hadde jeg ikke tatt motet til meg skuddårsdagen i 2004 er det mulig at vi fortsatt ville vært uten ring på fingeren!

3 kommentarer:

 1. da har jeg endelig fått strikket to par Ugg`s, tror nok frøkna mi blir veldig fornøyd når hun får dem på beina:)

  ha en flott skuddårsdag:)

  SvarSlett
 2. Så morro at nokon nyttar seg av skuddårsdagen til gamle tradisjonar!

  Kjekt å sjå bilete frå jobben din under her òg. Må få med meg ei slik forestilling ein gong, så du må fortsette å tipse når det skjer i Bergen!

  SvarSlett
 3. Knalltøft med frieri på skuddårsdagen! I dag kan dere feire noe veldig!!

  Falt helt for babyuggsene dine,- og bloggen din!
  Er det ei vanskelig oppskrift? Jeg har nettopp klart meg gjennom ei oppskrift på noen babytøfler med hjelp av drops sine videoer! Ha ha.... har i tillegg strikket verdens letteste babyjakke, så jeg har ikke så mye strikkeferidighet å skryte av.... :-)))

  Kari

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no