onsdag 29. februar 2012

Skuddårsfrieri


I gamle dager var skuddårsdagen den eneste dagen en kvinne kunne fri. Mannen kunne fri hvilken dag som helst... 

Skuddårsfrieri er fortsatt populært, og det var på denne dagen i 2004 at jeg benyttet meg av muligheten og fridde til min kjære. Han ble nok noe satt ut, men svarte "Ja"! Godt var det, for i følge gamle skikker kunne mannen ikke svar nei uten å betale bot, - på tolv par hansker. Hanskene skulle skjule kvinnens manglende forlovelsesring. 

Vi giftet oss i juni 2005. Hadde jeg ikke tatt motet til meg skuddårsdagen i 2004 er det mulig at vi fortsatt ville vært uten ring på fingeren!

3 kommentarer:

  1. da har jeg endelig fått strikket to par Ugg`s, tror nok frøkna mi blir veldig fornøyd når hun får dem på beina:)

    ha en flott skuddårsdag:)

    SvarSlett
  2. Så morro at nokon nyttar seg av skuddårsdagen til gamle tradisjonar!

    Kjekt å sjå bilete frå jobben din under her òg. Må få med meg ei slik forestilling ein gong, så du må fortsette å tipse når det skjer i Bergen!

    SvarSlett
  3. Knalltøft med frieri på skuddårsdagen! I dag kan dere feire noe veldig!!

    Falt helt for babyuggsene dine,- og bloggen din!
    Er det ei vanskelig oppskrift? Jeg har nettopp klart meg gjennom ei oppskrift på noen babytøfler med hjelp av drops sine videoer! Ha ha.... har i tillegg strikket verdens letteste babyjakke, så jeg har ikke så mye strikkeferidighet å skryte av.... :-)))

    Kari

    SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no