onsdag 10. juni 2009

Rooosa!!

Onsdag er min fridag på jobben, og dersom jeg ikke har veeldig viktige ting fore, bruker jeg den gjerne til å gjøre ting jeg ikke har tid til resten av uken.. Som for eksempel å sy! Når ungene er lagt om kvelden orker jeg som oftest ikke å dra frem symaskinen, så da blir det stort sett strikking. I dag hadde jeg noen timer til rådighet, så jeg fikk endelig tatt fatt på ullfilt prosjektet jeg har hatt i tankene en stund. Resultatet ble denne lange hettejakken til MusMei. Har sydd den i cerice ullfilt fra Stoff og Stil og pyntet med diverse bånd, blonde, knapper, sikksakksøm og en aplikert krone. Tatt i betraktning at jeg aldri før har gitt meg i kast med noe slikt, er jeg ganske så fornøyd med resultatet!!Den som leste mitt forrige innlegg (om fleece kjole), vil se at jakken er sydd i samme stil, og med samme dekor. Kjolen falt så godt i smak hos MusMei at suksessen kunne gjentas!

Her kommer noen detaljer:
Aplikert krone i ullfilt på brystet og "kronesøm" i nederkant av jakken.

Som nevnt har jeg aldri sydd noe så avansert før, så noen "skjønnhetsfeil" måtte påregnes.. Halsen på jakken ble litt for vid, så jeg satte inn et ekstra stykke stoff som jeg har festet med trykknapper. Dette kan tas ut ettersom MusMei vokser. Syntes det var en grei løsning på et problem som ellers ikke var så enkelt å løse...


Sikksakksømmen fra fronten går rundt hele jakken, og fikk en ekstra "krøll" på baksiden av jakken.

Ermene ble litt i lengste laget, men i stedet for å klippe av dem, leget jeg splitter nederst, faldet dem opp innover og satte på fløyelsbånd rundt kanten. Etterpå sydde jeg på noen knapper til pynt. Slik kan falden brettes ned, og ermene forlenges, og jakken kan brukes lenge!
PS.. Bildene ble tatt på kjøkkengulvet i lampelys og der derfor ikke av de aller beste!

7 kommentarer:

 1. Wow, så flink du er:)
  Den var jo knall skjønn!

  SvarSlett
 2. Kjempe fin! Mange lekre detaljer!

  SvarSlett
 3. Så nydeleg! Og så må eg sei at eg er imponert over problemløysinga di - du er ikkje "rådalaus"!

  ha ein god kveld!

  SvarSlett
 4. Du er flink!!! Knall fin! Heldig liten som får så fin kjole!! Jeg har klippet ut til en kjole for leeenge siden! Nå fikk jeg uhvertfall lyst til å prøve meg!!

  God-helg-klem:)

  SvarSlett
 5. Du er så flink!! Kjempefin,imponert er jeg :-)
  Sees vi onsdag?
  Klem M

  SvarSlett
 6. Her var det mye fint, til glede og inspirasjon. Vær stolt!!

  Sida di havner som blant favoritt blogger på bloggen min nå... :)

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no