tirsdag 6. september 2011

Den ultimate høstkaken


 .. er uten tvil eplekake! 

Den finnes i så mange forskjellige varianter, men oppskriften til den jeg laget i dag fant jeg i augustnummeret av Bolig Pluss. Jeg har aldri bakt eplekake med gjær tidligere, så denne trengte god tid til å heve før den kunne stekes. Men ferdig til barnetv tid ble den likevel! Vi spiste den med deilig is til! Nammmm.. 

Bilde fra BoligPluss nr.08.11
Om du skulle få lyst til å bake denne kaken, så kommer oppskriften her:

SAFTIG EPLEKAKE
Dette trenger du:
(12 kakestykker)
Kakebunn:
*25g fersk gjær (jeg brukte tørrgjær) 
*2,5 dl lunken melk
*1 dl sukker
*5 dl hvetemel
*1ts kanel
*1/2 ts salt
*100g romtemperert smør

*4 epler

Trekk:
*2 dl hvetemel
*2 dl sukker
*1 ts kanel
*100 g smør
*1 dl hakkede hasselnøtter

Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med sukkeret og den lunkne melken.
Bland mel, salt og kanel, og sikt blandingen i bollen. Rør til deigen føles jevn. Tilsett det myke smøret i små biter.
Smør og strø en høy springform med løs bunn. Skrell og skjær hvert eple i åtte deler. Fyll formen med halvparten av deigen, og trykk halvparten av epleskivene i sirkelmønster ned i deigen. Bred over resten av deigen, og trykk ned resten av eplebitene. Dekk med et håndkle og hev i 45 min.

Skru ovenen på 200 grader.

Bland smør, mel, sukker, kanel og hakkede hasselnøtter til en smuldrete deig som du fordeler over kaken. 
Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter, eller til den er gyllenbrun. La den kjølne i formen før servering.

Server gjerne med is eller krem til!

Lykke til!!


2 kommentarer:

  1. Ble det litt som bolledeig med eplefyll da eller?? Den så jo litt spenndne ut!

    SvarSlett
  2. Åå den så utrolig god ut! Har smakt eplekake av gjærdeig for mange år siden, og det var nydelig. Tusen takk for oppskrift, skal prøve den en dag snart :)
    Klem

    SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no