onsdag 10. oktober 2012

Skal, skal ikke.. ??


MusMei på 6 år har vært på gårdsbesøk med SFO i dag. Det første som møtte meg da jeg hentet henne var selvsagt spørsmålet; "Mamma, kan jeg få et marsvin. De er sååååå søte".
Her i huset har vi hittil kun hatt akvarium (en periode), men nå har vi ikke noen dyr. Selv vokste jeg opp med undulater, fisker, katter og hamstere. Veldig koselig, men også veldig mye ansvar!
Vi har selvsagt hatt oppe spørsmål om å få dyr før, men dette er første gangen jeg har tenkt at det kan være aktuelt.. Å anskaffe et dyr medfører mye ansvar og hovedansvaret vil jo ligge på oss voksne.  Dyret skal ha daglig stell, noe et barn lett glemmer når hverdagen kommer og nyhetens interesse er blitt mindre. Vi kan ikke lenger bare reise på ferie uten at noen må passe det.. Det er mye å tenke gjennom før man skaffer et dyr synes jeg! Derfor vil jeg gjerne spørre om noen av dere har erfaringer med marsvin? Er det mye "søl og lukt med dem. Er de barnevennlige nok til at en 6 åring kan håndtere dem? Hva gjør dere når dere reiser på ferie? Setter stor pris på svar!  

Hilsen mammaen i tenkeboksen.

6 kommentarer:

 1. Hei! Det er alid bra når barna vokse opp med dyr!
  Jeg har had dyr alt mit liv; momentant bare skogkatt og irakisk hund og den altid reiser med. Ofte mellom Norge og Tyskland =^..^=
  Beatrice

  SvarSlett
 2. Følger med her, vi står i lignende problemstilling...kaniner eller ikke.... ;) Jeg har sagt vi får se etter sommerferien ;)

  Tror det er viktig å forberede barna på ansvaret og begrensningene ved å ha dyr, samtidig så tror jeg det er veldig verdifullt for dem å ha dyr ;)

  SvarSlett
 3. Ja da kan jeg meddele at vi gav etter for presset!! I dag har vi kjøpt marsvin og frøkna på 6 år har fått buret på rommet sitt. Den lille skapningen er litt redd ennå og har gjemt seg i huset sitt, men forhåpentligvis blir hun tryggere etterhvert. Både 6 åringen og 11 åringen er veldig klare for ansvaret det medfører å ha dyr, så jeg håper vi har tatt et riktig valg!

  SvarSlett
 4. Heisann:-) Bare lurte på hvordan du hadde lagd den fine blomsten på den rosa barne skappel genseren?
  Det gjorde liksom genseren så mye søtere :)

  Britt Lise

  SvarSlett
 5. Beklager, men små barn kan faktisk ikke overlates til ansvar for dyr. Det du må spørre deg selv om er om du er villig til å ta på deg det ansvaret. Min er erfaring er jo også at små dyr som marsvin osv fort mister interessen hos små barn for de er ikke så kosete som de kanskje kunne se ut til. Ta heller ansvaret fullt ut og kjøp en hund. Fortsatt ditt ansvar, men du får mye mosjon og frisk luft for den som må lufte hunder vil fortsatt være deg, morgen som kveld.

  SvarSlett
 6. Jeg er fullstendig klar over at barn ikke kan ta ansvar alene! Det er heller ikke meningen. Se koser seg veldig med marsvinet, bytter vann og gir det mat. Når det skal skiftes på buret får de være med på det. Det største ansvaret er det selvsagt vi voksne som tar! Hund er ikke aktuelt her i huset. Mannen er allergisk både for katt og hund. Om vi vil kan vi dessuten låne hund av min bror. Han har fire schaefere.

  SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no