tirsdag 28. mai 2013

Eksperimentering

 Jeg har alltid vært avhengig av oppskrift når jeg skal strikke. Jeg har igrunnen aldri forstått hvordan man regner seg fram til riktig maskeantall og mål på forskjellige størrelser, men de siste årene har interessen vokst og jeg har klart å lage tre egne oppskrifter. Her om dagen fikk jeg en aha-opplevelse når det gjelder viktigheten av riktig strikkefasthet i oppskriften for at resultatet skal bli riktig! Jeg har aldri tatt meg tid til å strikke prøvelapper, men det har jeg jammen tatt igjen for nå! For hvert arbeid jeg har strikket, har jeg laget en prøvelapp for å sjekke at min strikkefasthet stemmer med det oppgitte. Utrolig nok har det stemt de fleste gangene!
Det er når jeg bruker gamle oppskrifter at jeg virkelig ser viktigheten av riktig strikkefasthet. Langt de fleste garntypene i disse oppskriftene er gått ut, og det kan være vanskelig å finne garn som passer. Når man så flittig tar i bruk målebånd, strikkefasthet og regnetabeller, ja da går det plutselig så mye lettere!! Akkurat nå er jeg i gang med å tilpasse en gammel oppskrift på bleiebukse. Jeg har måttet regne om en hel del, men det er jo så gøy å se at "kartet stemmer med terrenget", altså at målene på strikketøyet stemmer med dem jeg har regnet meg frem til!! Den hendige saken på bildet under har jeg kjøpt hos Pinnsvindesign. Helt genial til å regne om masker og størrelser!

2 kommentarer:

  1. Så morsomt!
    Jeg har bilder av meg selv i den nederste gulorange der. Jeg hadde en i rødorange med kyse. -72 modell jeg ;)

    SvarSlett
  2. Ja disse er ordentlig 70-talls i fargene og snittet. Det er jo så morsomt at de begynner å bli populære igjen! Selv er jeg ikke så glad i orange, men der er jo så mange andre farger man kan prøve seg med!

    SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no