fredag 19. april 2013

Same, but different


Tre versjoner av den samme buksen på rad og rekke.. De er strikket etter min nyeste oppskrift "Kortbukse med smekke og seler", eller "Lekedrakt i gammel stil" om du vil. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på denne modellen. Den er herlig gammeldags i snittet, og jeg tenker at den må være god å ha på seg også. Den er god og varm, i allefall om du strikker den i ull, og den skal være god å bevege seg i for en aktiv liten kropp. Jeg har strikket opp en bukse i hver størrelse og laget dem litt forskjellige, bare for å vise variasjonsmulighetene. Den gammelrosa/lilla er i 12-18 mndr, og naturlig nok beregnet på en liten jente. Den mørkeblå i str 2-3 år er holdt ganske nøytral, men er pynet med snor med dusker i livet (ikke så godt å se på bildet..) og et lite uglemotiv i fronten. Denne passer like godt til jente som til gutt etter min mening. Det gjør også den grå, i str 4-5 år. Den er også holdt nøytral, men har fått snor og dusker i kontrastfarge for å fiffe litt opp.

Jeg kan for eksempel se for meg denne som 17. mai antrekk. Hvor ofte er ikke 17. mai isende kald, med regn og vind både fra den ene og den andre siden?? Til gutt ser jeg for meg mørkblå bukser med hvit skjorte inni, hvite strømpebukser (eller knestrømper), blå eller brune sko og en mørkblå jakke. Til jente kan det være fint med bukse i rødt, eller en dus tone som lilla eller gammelrosa, gjerne pyntet litt, slik som den gammelrosa til venstre. Her ville jeg hatt en søt hvit bluse med krage og hvite strømpebukser (eller knestrømper ;) og noen lette sko eller sandaler i en matchende farge. Kanskje med en kåpe eller en strikkejakke som matcher over det hele! Det er jo egentlig bare fantasien som setter grenser her!

Hvordan ville du ha laget buksen?

2 kommentarer:

  1. Sååå fine!! Hihi, skikkelig nydelige!! Liker alle sammen veldig godt =) Ha en god fredagskveld!

    SvarSlett
  2. Alldeles nydelig lekedrakt! :)

    SvarSlett

Kjempekoselig om du legger igjen en kommentar! Hvis du lurere på noe og trenger raskt svar, send meg en mail post@hemilia.no